Hoe maken wij het verschil? Door te doen wat we zeggen!


Wij willen dé beste werkgever en opdrachtgever zijn voor de zorgconsultants en dé beste partner voor onze klanten! Het is onze ambitie om elke dag bij te dragen aan de professionalisering en ontwikkeling van de sector.

Wij willen er mee voor zorgen dat meer mensen voor deze sector kiezen, er blijven en zelfs terugkeren.

Onze focus ligt dan ook op de kernelementen van het zorgproces, Mensen en MethodeMet andere woorden: Hij of Zij die de zorg uitvoert en de manier die hen in staat stelt om dat zo goed mogelijk te doen.


Met mensen vóór mensen….én meer. 

"Na 13 jaar werken in de zorg was ik toe aan een nieuwe uitdaging in een volledig nieuwe omgeving. Ik overwoog tal van mogelijkheden binnen de meest uiteenlopende sectoren. Toen ik in contact kwam met Anoa Care creëerde dit perspectieven.  Ik werd enthousiast door de gedrevenheid van Sven en Tom. Ze wisten me te inspireren en te overtuigen van hun bedrijf in volle ontwikkeling. Ze brachten me in contact met netwerkpartners en bleven me intellectueel uitdagen. 

Bovenal wisten ze me te overtuigen om in de zorg te blijven. Ze hebben me geholpen in het zoeken naar een nieuwe weg binnen mijn carrière. Ik ben hen dankbaar voor de inspirerende, coachende en ondersteunende gesprekken. Zonder hen had ik deze stap nooit durven zetten." 

Jolien

Ons team bestaat niet alleen uit mensen uit de zorgsector.


Er is meer dan 20 jaar ervaring aanwezig vanuit sectoren die al langer beroep doen op projectmatige capaciteit en expertise.


Anoa Care heeft ook HR, IT en Engineering in de genen. Net zoals de zorg zijn dit complexe sectoren met heel wat uitdagingen zoals schaarste en werkdruk.  


Wij willen de opgedane best practices ten dienste stellen, zodat we kunnen mee-werken én mee-denken in termen van optimalisatie en professionalisering.


Wie vooruit wil, moet zeker voor ons kiezen!

- CRISISMANAGEMENT & OPERATIONEEL LEIDERSCHAP -

Liesbeth Leysen - Operationeel leiderschap, crisismanagement met focus op de mens                                                                                  

20 jaar geleden startte deze nuchtere, positieve en recht door zee dame als sociaal verpleegkundige. Ondertussen heeft ze een  uitgebreide ervaring in de internationale (crisis) gezondheidszorg, ziekenhuismanagement, projectmanagement en als lector opgebouwd. 

Deze expertise zet ze in om zorgprofessionals te ondersteunen op de werkvloer. Samen gaat ze op weg met jou om je eigen definitie van goed leiderschap te ontwikkelen en uit te voeren. Een one size fits all-aanpak is volgens haar onbestaande!

Liesbeth kan je ook al eens tegenkomen als gastspreker waarbij ze met een vleugje humor ervaringen deelt die herkenbaar zijn voor mensen met passie in de zorg.

- LEIDERSCHAP IN ZORG -

Bart Nouwen – Zorgmanager, Verpleegkundig Directeur a.i.                                                                                                    

Bart heeft naast een verpleegkundige achtergrond ook meer dan 20 jaar ervaring in verschillende organisaties als director, manager en consultant. Sedert 2016 werkt hij als consultant op zelfstandige basis en begeleidt hij strategische trajecten vooral in leiderschap. Hij schreef voor HR Square tal van inspirerende opiniestukken en geeft frequent inspirerende presentaties omtrent leiderschap. Als ontwikkelingsdeskundige van mensen en organisaties, benut hij de relevante harde en zachte aspecten en maakt hij belangen bespreekbaarDe laatste jaren ligt zijn focus vooral op het begeleiden en coachen van zorginstellingen omtrent hun processen, leiderschap en optimalisatie van kwaliteit en performantie.

- E-PROCUREMENT -

Erwin Wulterkens – specialist e-procurement en Peppol                                                                                                    

Sinds 2012 is Erwin nauw betrokken bij de ontwikkeling rond e-procurement, waaronder e-facturatie. Dit heeft hij gedaan vanuit diverse rollen, van projectmanager tot beleidsadviseur. Erwin is managing partner van NLeyes. Hij begeleidt diverse organisaties die hun inkoop, verkoop en financiën willen digitaliseren. 

Erwin weet de verbinding te leggen tussen de mogelijkheden die de technologie biedt en de behoefte die de business heeft. Dit doet hij vanuit het uitgangspunt dat IT er is om mensen en processen te ondersteunen.

- VERANDERING & CULTUUR -

Esther Van den Plas – expert in veranderingsmanagement                                         

Meer dan 20 jaar ervaring in proces-, project-, en veranderingsmanagement, zowel in de automotive als healthcare.

In 2012 specialiseerde ze zich in veranderingsmanagement en verdiepte ze zich in NLP. 

Betrokkenheid genereren is haar passie, “Yes, You can” is haar motto. 

Een nuchtere dame die niet verlegen is om de mouwen op te stropen en beschikt over een sterk analytisch denkvermogen.

- MENS & TECHNOLOGIE -

Sven Nevelsteen – co-Founder van Anoa Care                                                                           

Sven is een bruggenbouwer in de figuurlijke betekenis.  Of het nu is tussen uitdaging en oplossing,  tussen competenties en project of tussen mensen en technologie, hij wordt er blij van als de duimen omhoog gaan.  

Zijn achtergrond in management, HR en tech binnen corporate omgevingen en start-ups stelt hij maar al te graag ten dienste om mensen en organisaties te laten groeien. 

Hij is een sterke aanhanger van het idee dat je elk individu als klant moet beschouwen. Een overtuiging waar de zorgsector wel kan bij varen door te leren, te delen en te creëren. Bijgevolg altijd bereid tot een open gesprek over samenwerking, toekomst en verwezenlijking.

- EXTERN PERSONEEL - 

Martijn van Dooren - Specialist Contingent Workforce Management                                                                           

Al in 2006 stond Martijn mee aan de wieg van de eerste internationale managementprogramma's met als doel het optimaliseren van het contingent aan externe werkkrachten binnen organisaties in Europa. Hij is gepassioneerd door de hedendaagse uitdagingen die gepaard gaan met de toenemende diversificatie van hoe arbeidskrachten worden aangetrokken en ingezet door organisaties. Sinds 2013 is hij vennoot bij Brainbridge en optimaliseert hij samen met zijn team het management van extern talent voor verschillende klanten. 

Martijn haalt zijn energie uit succesvol teamwerk en realisaties die daardoor ver boven de som van de individuen uitsteken.

 

- PERSOONLIJKE ONTWIKKELING -

Filip Dings – ondernemer, auteur, spreker                                                                            

Filip is een ondernemer pur sang. Na 20 jaar gewerkt te hebben in verschillende multinationals, besloot hij ondernemer te worden. Ondertussen is hij zaakvoerder van verschillende interieurbedrijven en geeft hij bedrijfsadvies en personal coaching aan andere ondernemers en CXO's met zijn bedrijf Value Creation. Hij is ook schrijver en een geanimeerd spreker op verschillende fora in verband met zijn boek "Zuurstof voor het leven". Daarnaast is hij de oprichter van Rehappy, een ambulant verslavingsbehandelingscentrum in Malle waar men met de nieuwste technologie en kennis van de wetenschap mensen helpt die kampen met problematisch middelengebruik of verslaving.

Zijn passie ligt in "Leren, Creëren en Delen": het uitdragen van het model uit zijn boek dat eenvoudig maar uiterst effectief blijkt te zijn.

- MENS & ORGANISATIE -

Tom Lecluyse – co-Founder van Anoa Care                                                                           

Van IT-consultant over HR-  en Algemeen Directeur naar entrepreneur en Strategisch Adviseur en nu heel veel ‘goesting’ om de opgedane kennis en ervaringen ten dienste te stellen van de zorgsector. 

Een echte teamplayer met expertise in het runnen en bijstaan van bedrijven die de meeste voldoening haalt uit het laten groeien van mensen, zowel professioneel als persoonlijk. 

Een grote believer van eerlijke en langdurige samenwerkingen en fan van de theorie van ‘het gezond boerenverstand’!